ایشیق
چئویرن: ایشیق
ترجمه: ایشیق
سسلندیرن: ایشیق

 همزمان با چهارمین سالگرد درگذشت حمید آرش آزاد برگزار شد:
گرامیداشت یاد وخاطره  استاد ” آرش آزاد ” با عنوان “یاد آرش ”
Page 1

 آئین یادبود چهارمین سالگرد درگذشت استاد حمید آرش آزاد به همت جمعی از دوستان، یاران قدیمی، اهالی فرهنگ و ادب و دوستداران آن مرحوم در قطعه هنرمندان وادی رحمت تبریز  برگزار شد.
با هدف گرامی‌داشت یاد و خاطره، استاد فقید  حمید آرش آزاد، روزنامه‌نگار، مترجم، طنزپرداز، داستان‌نویس و هنرمند معاصر ایران و آذربایجان جمعی از هنرمندان، شعرا، نویسندگان، دوستان، دوستداران  و علاقه مندان و اهالی فرهنگ و ادب و خانواده مرحوم حمید آرش آزادبا حضور بر مزار این هنرمند فقید، به مقام شامخ این هنرمند نامی عرصه طنز و روزنامه‌نگاری ادای احترام کردند.
در این مراسم گرم و صمیمی تعدادی از شعرا،اساتید،نویسندگان و دوستان مرحوم آرش آزاد، با شعرخوانی و روایت خاطراتی از این استاد یاد و نامش را گرامی داشتند.
همچنین در این مراسم،  ویژه نامه چهارمین سالگرد درگذشت ” استاد حمید آرش آزاد”  با عنوان  ” یاد آرش”که حاوی مطالبی از شعرا و نویسندگان معاصر استان و کشور در وصف استاد می‌باشد و به همت جمعی  از دوستان و علاقمندان وی منتشر شده است در بین حاضران توزیع شد.
طرح روی جلد این ویژه نامه اثر هنرمند و کاریکاتوریست نامدار استان و کشورمان، استاد رحیم بقال اصغری و نیز طرح پشت جلد این ویژه نامه اثر هنرمند نامدار و چهره سرشناس کاریکاتور ایران و جهان استاد علی دیواندری است.
گفتنی است در چهارمین ویژه نامه درگذشت حمید آرش آزاد که همزمان با سالگردش به صورت ضمیمه نشریه پیام روز سراب چاپ و منتشر شده، نوشته ها و آثاری از رضاهمراز،محمدعلی نقابی، حسن بهتاش، حسن بابایی، حسن انداچه، جوادنعلبندی(کسکین)،کریم شعبانی (غمدان)حسین انواری، صمدصفا، اکبر باغبان، ابوالفضل علی محمدی، عباس حسین پور، محبوبه هریسچیان، امیرحلاجی، حبیب محسنی اعلا(یاری)، آریا معصومی، اکبر رضایی، حسین نجفی(شادی)، سولماز صادقزاده نصرآبادی و نویسندگان دیگر  به چاپ رسیده است.
گفتنی است استاد فقید حمید آرش آزاد متولد ۴ دی ماه ۱۳۲۷ در محله کوره باشی، کوچه باغ دربندی تبریز بود.
وی فعالیت جدی روزنامه‌نگاری خود را از سال ۱۳۶۹  و از روزنامه فروغ آذربایجان که بعدها به مهدآزادی تغییر نام داد آغاز و بعد از همکاری با آن روزنامه وچند روزنامه دیگر، از سال ۱۳۷۹ تا هنگام فوت در سال ۱۳۸۹ با روزنامه امین همکاری داشت.
حمید آرش آزاد همچنین از سال ۱۳۷۲ همکاری خود با موسسه «گل آقا» را آغاز کرد و آثار طنزآمیز خود را در قالب شعر و نثر، در هفته‌نامه و ماهنامه‌ی «گل آقا» و نیز «بچه‌ها… گل آقا» به چاپ رسانده است.
او یکی از «همکاران پیوسته» در گل آقا بود که همکاری بسیار جدی و دایمی داشت و آثار طنزآمیزش با نام‌های چون: «گول اوْغلان»، «قزلباش»، «طوطی بالاسی»، «بچه طوطی»، «بیگلر بیگی»، «وروجک تبریزی»، «لک لک کوتوله»، «خان‌دایی»، «کوره‌باشی اوشاغی»، «آراز» و… در نشریات مختلف «گل آقا» به چاپ رسیده است. در ضمن، او نخستین کسی بود که شعرهای طنزآمیز به زبان ترکی را در «هفته‌نامه‌ی گل آقا» به چاپ رساند.
استاد آرش آزاد همچنین با ویژه نامه طنز روزنامه اعتماد هم همکاری داشت.
از استاد آرش‌آزاد تا امروز، کتاب‌های «مفتون خاک» اثر «طالب آب آیدین»، «یاغی» اثر «یاشار کمال»، «گرگ‌های قانلی‌دره» اثر «دورسون چاملیجا» و «مسافران سیاره‌ی آلفا» اثر «امیل پتایا» ترجمه و منتشر شده و علاوه بر آن وی کتاب  «هوپ- هوپ‌نامه» اثر «میرزا علی‌اکبر طاهرزاده- صابر» را از الفبای سیریلیک به خط رایج در ایران برگردانده و به چاپ رسانده است.
از اشعار «ترکی» و «فارسی» وی نیز دو کتاب به نام‌های «جیزیغیندان چیخما بالا» و «جولو- جولویه قالمادی» منتشر شده که بلافاصله در نخستین ماه‌های بعد از چاپ، به فروش رسید ونایاب شد.
در حال حاضر نیز، ده‌ها داستان کوتاه طنزآمیز و بیشتر از دو هزار قطعه از اشعار طنز سیاسی- اجتماعی در انتظار چاپ و انتشار قرار دارند.
گفتنی است آخرین کتاب استاد آرش آزاد به نام «اوخو آت یایین گیزلت!» در سال ۱۳۹۰ منتشر شد.
وی با بسیاری از شاعران، نویسندگان و مترجمان مطرح عصر خود نیز ارتباط کاری و دوستانه داشت که از آن جمله می‌توان به مرحوم استاد یحیی شیدا، مرحوم کیومرث صابری، مرحوم عمران صلاحی و دیگران اشاره کرد.
درجشنواره‌ی آذربایجان‌شرقی در سال ۱۳۷۷ و یک بار در جشنواره‌ی استان زنجان ۱۳۸۴، توانسته است کسب مقام اول رشته‌ی «طنز» در میان طنزپردازان استان‌های زنجان، اردبیل، آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی طی سال‌های ۷۷ و ۸۴ و کسب چندین رتبه برتر مسابقات سراسری طنز، شعر، مقاله و جدول، از مهم‌ترین افتخارات این نویسنده پرکار و بی‌ادعا به شمار می‌رود.
همچنین در تیرماه سال  ۱۳۸۹ و در  جشنواره مطبوعات و خبرگزاری‌های شمالغرب کشور، استاد حمید آرش آزاد ضمن کسب مقام نخست رشته سرمقاله این جشنواره، به پاس سال‌ها خدمت در عرصه روزنامه نگاری، به عنوان پیشکسوت مورد تجلیل مسوولان برگزاری این جشنواره قرار گرفت.
این استاد فقید سرانجام و پس از قریب به ۳۵ سال فعالیت فرهنگی و هنری در بیست و سوم مردادماه سال ۸۹ در اثر بیماری دار فانی را وداع گفت.

چاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گرامیداشت یاد و خاطره استاد آرش آزاد

ایشیق
www.ishiq.net

آذربایجان ادبیات و اینجه‌صنعت سایتی

گرامیداشت یاد و خاطره استاد آرش آزاد

ایشیق
www.ishiq.net

آذربایجان ادبیات و اینجه‌صنعت سایتی

گرامیداشت یاد و خاطره استاد آرش آزاد

ایشیق
www.ishiq.net

آذربایجان ادبیات و اینجه‌صنعت سایتی