کتاب «مدرنیسم در شعر ترک» منشر شد
«مدرنیسم در شعر ترک» عنوان کتابیست از «یالچین ارمغان» که در سال ۲۰۱۱ از طرف انتشارات iletişim در ترکیه منتشر شده است. «ناصر داوران» این کتاب را به فارسی ترجمه کرده و از طرف انتشارات روزآمد منتشر شده و در سالن عمومی نمایشگاه بینالمللی کتاب به فروش گذاشته شده است.
«یالچین ارمغان» در سال ۱۹۷۷ در کایسری ترکیه به دنیا آمد؛ در سال ۲۰۰۰ از دانشکده حقوق دانشگاه آنکارا و در سال ۲۰۰۷ از دانشکده ادبیات دانشگاه Bilkent در مقطع دکتری فارغالتحصیل شد و در فاصله سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ به تدریس در دانشگاه استانبول پرداخت.
در کتاب «مدرنیسم در شعر ترک» بحث مدرنیزم در شعر ترک از سالهای ۱۸۶۰ آغاز و چگونگی تأثیر مدرنیته در ادبیات بررسی میشود. هرچند بررسی مدرنیزم در شعر ترکیه از سالهای ۱۸۶۰ آغاز شده، ولی نقطهی عزیمت نویسنده، شعر موج نوی دوم ترک میباشد.
کتاب در سه بخش تنظیم شده: در بخش نخست مرزهای مفهومیمدرنیسم بررسی و تلاش شده تا مفاهیم یاریگر در درک این پروسهی زمانی نیز مشخص شود. در بخش دوم، موضوعاتی همچون «ما ادبیات دیروزی نداریم» و «جامعهی ادبی مدرن پیرامون کدام اندیشهها شکل گرفته» مطرح شده و ضمن بررسی ادبیات دورهی تنظیمات، یعنی مدرنهای نخستین، شعر هجایی بعنوان یکی از دلایل اساسی در دگرگونی شعر ترک مطرح شده است. بخش سوم کتاب نیز شامل دو قسمت است که هر دو به موج نوی دوم مربوط میشود. در قسمت اول دلایل تاریخی ظهور موج نوی دوم و چگونگی واکنشهایی که با آنها روبهرو بوده، مورد بررسی قرار گرفته و در قسمت دوم ، استقلال موج نوی دوم از نزدیک مورد بررسی قرار گرفته و توضیح داده شده است که استقلال، حاصل رهایی ادبیات از چه چیزهایی است. همزمان با تأکید بر موج نوی دوم به عنوان شعری که میکوشد از سیاست و اخلاق فاصله بگیرد، تلاش میشود پاسخی به اینکه چرا باید شعر واقعی از این دو عرصه به دور باشد، مطرح شده است. در ادامه بررسی میشود که نوآوری این شیوه در رابطه با جهانی که هم زبانی است و هم تمثیلی، چه خواهد بود.